Kisnyúl

Szabadkozás

2015. december 11. 17:12 - kisnyul77

Hát, ez még mindig nem a (magamnak) beígért prózagyakorlat-sorozat, sőt, ahogy elnézem, idén már nem is jutok hozzá, úgy besűrűsödött mostanság az élet. (De legalább csupa jó dolog történik.) Sebaj, hagyni kell valamit az újévi fogadalmakra is.

Viszont a rendszerességnek nagy híve vagyok, úgyhogy a péntek jó ürügy megosztani az kedvenc talmudi történetem videó-változatát. Ez volt az egyik első elbeszélés, amit a Talmudból megismertem, és rögtön nagy híve lettem. A zenés rajzfilmfeldolgozást pedig múlt héten láttuk egyik órán.

A sztori lényege, hogy a rabbik összevitatkoznak egy kemence rituális tisztaságát illetőleg. Rabbi Eliézer egyedül marad a véleményével, úgyhogy az Urat hívja tanúnak, bizonyítsa csodákkal, hogy neki van igaza, nem a többségnek. Az Úr készségesen szakért, és látványosan igazat is ad Eliézernek. A többi rabbi viszont közli az Úrral, hogy ne dumáljon itt bele a tudományos vitába, nekik papírjuk van róla, hogy a törvény „nem a mennyben van” (Deut. 30:12).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisnyulvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr828153722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása